Lovisa Burfitt illustrerar bok för Rabén & Sjögren

by vandblad

Illustration: Lovisa BurfittAlltså denna ljuva nyhet kan ha gjort min dag. Jag formligen avgudar Lovisa Burfitts illustrationer och Mademoiselle Oiseau i synnerhet. Och nu i vår kommer en bok om denna Mademoiselle, som ursprungligen skapades för Rörstrand och finns i en jättesöt liten kopp-och-fat-kollektion. Boken om Mademoiselle Oiseau handlar alltså om denna excentriska parisfröken som lever i en fantastisk våning mitt i staden tillsammans med sina katter och fåglar (som känns igen från Rörstrand). Svenska, parisbosatta Andrea de La Barre de Nanteuil står för texten och boken blir hennes debut. Följ projektet och läs mer här.

Boken om Mademoiselle Oiseau släpps 3/3 2014 (för lång tid, kom ut nu i stället!). Rabén & Sjögren, ni kan väl trycka upp planscher med illustrationerna i samband med boksläpp? Annars blir jag tvungen att hänga boken på vägen.

Lyfter man på hakan och tittar upp mot våningen svajar huset nästan. Inte bara för att det är så högt utan också för att Mademoiselles alla fåglar och katter och konstiga balkongmöbler gör att det känns lite snurrigt.

O_Mlle Oiseau_final.indd